Monday, March 28, 2011

Pertemuan Tanpa Dijangka.



Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum..

hari ini ana merasakan sangat tertekan di tempat kerja.selepas ana habis waktu kerja, ana mendapat satu mesej dari sahabat ana yang sangat jauh, iaitu di utara sana (xdela jauh sgt) menghantar msej pada ana yang dia berada di I-City shah Alam bersama sahabat ana, Dinah! tanpa berfikir panjang, ana dengan langkah yang laju terus menuju ke arah kereta viva kecil warna hijau ini, terus membelah jalan ke I-City Shah Alam..

dalam masa 15 minit..kereta ana sudah park di depan kereta dinah, ana melangkah berjalan 1.5km (maybe) ke i-city, tengah kaki ini melangkah dan terus melangkah, tiba-tiba, retina mata ini menangkap 3 susuk tubuh yang membelakangi ana yang ana rasa macam kenal jer. dengan perlahan ana mendekati mereka, mereka terkejut dengan kehadiran ana, lantas ana berpelukan dengan semua, Ya Allah, indahnya.. pertemuan walaupun tanpa dijangka.

ana juga berpeluang untuk berkenalan dengan seorang sahabat ini namanya ialah june, june pelajar diploma X-ray,(peh, hebat) alhamdulilah seronok dapat berkenalan dengannya. selepas itu kami tidak melepaskan peluang untuk menangkap gambar di ribuan lampu di i-city ni.

selepas puas bergambar..(x puas sebenarnya) hehehe..kami berjalan ke tempat parking dan menuju ke kopitiam wak dol di seksyen 7 untuk minum-minum sambil berborak-borak lagi...kopitiam wak dol agak sesak ketika ini,semuanya student uitm shah alam masing-masing buat assignment, studi, (skrg minggu test) hehehe..

kami hanya memesan minuman,manakala cik dinah kita memesan nasi goreng kampung take away, sementara ana pula memesan fries untuk santapan semua,hehehe. ana tahu mereka gelisah, sebab jam dah menunjukkan hampir jam 11.05 malam, mereka harus pulang ke uitm puncak alam, kerana risau pak guard tak kasi masuk, hehehe.. setelah semuanya menghabiskan minuman masing-masing, kami berangkat pulang meninggalkan wak dol kopitiam ini dan menuju ke parking kereta. tetapi sebelum itu pelukan semangat dan kekuatan yang diberi oleh mereka kepada ana, 1001 kata-kata semangat yang ana dahagakan selama ini akhirnya terisi juga,

kata-kata semangat dari mereka penguat untuk ana meneruskan perjuangan di medan practical ini. ana kembali kuat, sangat merindui mereka....

selepas itu, kami berpecah, mereka naik kereta dinah. dan ana kembali ke kereta ana..

kereta kami meluncur laju, mereka pulang ke uitm puncak alam, sementara ana, pulang ke rumah.

selaju kereta meluncur, menuju ke destinasinya..memberi kenangan yang indah dan abadi, yang tersemat di hati ana.

selepas membayar tol 60 sen, haluan kami terpisah, mereka membelok ke kanan, sementara ana hanya terus di jalan yang lurus..

hajat ana kesampaian, untuk bertemu dengan mereka.. syukran ya Allah..atas pertemuan yang tidak dijangka ini..

syukran, nabilah, june, dan dinah..untuk malam yang singkat ini










P/s: kadang-kadang benda yang tak dirancang itu lebih manis daripada something yang kita rancang, begitulah perancangan Allah, sebaik-baik perancangan, adalah dari Allah

Friday, March 18, 2011

Coming soon PPP 1 SMS Kepala Batas



cerita cinta antara kita akan terlakar di blog ini sama-sama kita nantikan kisah suka duka kita mengharungi program perkasa pelajar buat julung-julung kalinya di SMS Kepala Batas...sama-sama kita nantikan...dan harap semua terhibur..anggap ia pengubat rindu antara kita semua.....~~~

Coming soon.....~~~~

Sunday, March 13, 2011

First time shoot di majlis perkahwinan.....



hari ini..saya cuti..Alhamdulilah...program Alumni IKRAM ditunda.. nak wat ape yer..
last2..saya ikut famili saya gi kenduri..kawen..best!! boleh tengok pengantin...bila sniper sudah berada di tangan..semuanya best!

2 buah rumah yang ade kenduri kawen yang harus didatangi...satu rumah kawan ayah di Jalan Genting Rantau panjang, klang.. lagi satu rumah kawan abang..di rantau panjang..
abang hafizi...saya kenal dia!

rumah pertama...wah.. laparnya..sangat lapar...makan..tapi tak banyak..but still sedap....pengantinnya pakai baju warna ungu..bertudung..alhamdulilah..cantik.. (namanya pun pengantin kan..)

bila time pegi rumah kawan abang saya di rantua panjang, tiba-tiba dia memerlukan khidmat fotografer...saya pun ape lagi..aduh..jadi bidan terjun la...
saya suka...suka sangat shoot masa tuh....

kakak marzita yang malu-malu... abang fizi yang macam kayu..! (jgn mare ye bang)
tetapi walau bagaimanapun..sumenyer berjalan dengan baik...
tersenyum puas bila meninggalkan majlis.....
terasa best pula kerja ini...
boleh buat part time nih.....siyess......
alamak..nak mengedit la....huhuhu........

mudah-mudah.......saya boleh mantopkan skill dalam bidang fotografer ini..
ameen...
buat abg fizi dan kakak marzita..selamat menempuh alam baru......~~

Thursday, March 10, 2011

Senandung Al-Fatihah- Irsyade

dengan menyebut namaMu Ya Allah
Yang Maha Pengasih Penyayang
segala puji bagiMu Ya Allah
Pemelihara seluruh alam maya

Engkaulah Maha Pengasih dan Penyayang
Yang menguasai Hari Pembalasan
Hanyalah kepadaMu kami menyembah
dan padaMu kami mohon pertolongan

Tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus
jalan orang-orang yang Kau beri nikmat
bukan jalan mereka yang Kau murkai
dan bukan pula jalan mereka yang sesat

Engkaulah Maha Pengasih dan Penyayang
Yang menguasai Hari Pembalasan
Hanyalah kepadaMu kami menyembah
dan padaMu kami mohon pertolongan

Tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus
jalan orang-orang yang Kau beri nikmat
bukan jalan mereka yang Kau murkai
dan bukan pula jalan mereka yang sesat

Ya Allah...Ya Allah....Ya Allah...


video

PELUANG...(monolog dalaman)



adakah peluang itu datang berkali-kali?...tanpa kita sedari kita menolak peluang tersebut..adakah kita akan mendapat peluang yang lain di masa hadapan nanti?

dan adakah peluang di masa hadapan itu lebih baik dari peluang yang ada ini? atau sebaliknya? Maha Suci Allah yang Maha Mengetahui setiap apa yang bakal terjadi...

tetapi andai terlepas peluang ini....adakah datang peluang yang lebih baik lagi?
atau tidak? kalau iya Alhamdulilah...kalau tidak? ruginya...

adakah kita perlu menghargai setiap peluang yang ada di depan mata kita?
(benda dah ada depan mata sapu je la...rugi nanti kalau terlepas)

tetapi kita manusia nih mengimpikan peluang yang lebih baik dari yang sekarang...
(nampak sangat tidak bersyukurnya)

maka bersyukur kerana Allah masih memberikan peluang pada kita....

kadang-kadang apa yang kita harapkan tidak kesampaian..kerana Allah tahu yang terbaik.Dia pasti menyediakan yang terbaik pada hambaNya...

kadang-kadang..apa yang terbaik bagi kita...tidak semestinya yang baik pada Allah..kadang-kadang.. apa yang buruk bagi kita...sebenarnya itulah yang paling terbaik buat kita InsyaAllah..ada hikmah dan rezeki di sebalik semua itu...

Betapa percaturan Allah itu sangat-sangat hebat...tanda kuasaNya yang tiada tandingan...

tapi...hati ini masih ragu-ragu....(iman tak kuat lah tu..cepat sangat sangsinya)
Astaghfirullah...tak boleh nih!!
itu la syaitan laknatullah yang suka membolak-balikkan hati manusia ni..(termasuk diri saya)....(nampak sangat saya lemah) tak leh! saya xle kalah dengan hasutan syaitan.....

tapi........no! tiada tapi-tapi lagi...harus tetap pendirian..........

terimalah apa saja yang berada di hadapan kita kalau itu boleh membawa kebaikan dalam hidup....yang penting adalah hati!!.... tidak kisahlah apa-apa peluang baik dan buruk yang datang.....yang penting adalah pembawakan hati kita.....bila niat kita itu ikhlas..maka jadi baiklah..kalau tidak..maka sebaliknya...

tapi..............(la..ada lagi) saya minat kearah itu.....
minat kan boleh dipupuk..macam cinta...kalau tak kenal maka tak cinta...
kadang-kadang..minat juga tidak cukup.....
jadi manusia ni kena bersyukur.........
tapi kita nak yang terbaik....(mana kamu tahu peluang selepas ini terbaik untuk kamu??!!)
pucuk pangkal......bersyukur jadi manusia... yang lain mengimpikannya tapi tak dapat..yang kamu ini senang-senang je dapat tawaran tersebut..nak tolak lagi? memang manusia tak bersyukur tol!
tapi......(ape lagi nih?!)

takutla..........(Allah Maha Memberi Rezeki..pandailah Dia wat kerja Dia...)
masih tak yakin lagi ker?
hurm...entah....(nampak sangat ragu-ragunya)
dah..dah......dengar...peluang tidak akan datang selalu....dah dapat ni..hargai betul-betul....

yang penting..bersyukur atas segala apa yang telah dikurniakan oleh Allah...Allah tidak akan mensia-siakan hambaNya yang bergantung padaNya....Allah Maha Pengasih dan Penyayang..Dia sentiasa bersama kita..tanpa kita sedari...Dia tahu apa yang Dia buat..Dia tahu apa yang terjadi 2-3 tahun yang akan datang...Dia tahu apa yang berada di dalam hati kita...Dia terlalu kasih pada kita..tidak kisah memberi rezeki walaupun kita berpaling padaNya......(teruknya kita ini)..

so..nak tapi-tapi lagi???
Saya redha...saya mohon moga Allah redhakan hati saya atas segala apa yang berlaku..
saya akan cuba untuk redha......atas apa yang terjadi...Allah sayang saya..sebab tu Dia bagi banyak sangat cubaan dan dugaan pada saya......saya yakin..Allah sudah mengaturkan perjalanan hidup saya sejak di luh mahfuz lagi....

saya punya impian....saya mencari keredhaan Allah.... semoga atas apa yang telah ditetapkan ini mendapat redha dari Allah....

tak apalah...mungkin ini yang terbaik bagi saya...

dan bila mana hati ini menjadi ragu-ragu....dalam pilihan..maka istikharahlah...

p/s:teman-teman..doakan saya yer

Wednesday, March 9, 2011

Terpisah antara kita sahabat....




setelah sekian lama kita bersama..akhirnya ku rasa kita terpaksa berpisah..kerana mengejar cita-cita. ya Allah, peritnya perpisahan..seakan tidak boleh hidup tanpamu.. tetapi apakan daya kita harus berpisah..moga kejayaan kita kelak bakal mencipta pertemuan antara kita..

ingatlah, walau dimana kamu berada.... kita tetap berpijak pada tanah yang sama, kita tetap menghirup udara yang sama, dan..yang penting, kita tetap menyembah Tuhan yang sama iaitu Allah S.W.T.

doaku, moga ukhuwah kita terus kekal berpanjangan..hanya Allah yang dapat memisahkan kita...moga kau sentiasa berada dibawah lindungan rahmat Allah.. ku sentiasa berada di dalam hatimu..walaupun jasad tidak kelihatan..ku tetap bernafas di sampingmu..

andai tidak berkesempatan untuk berjumpa di dunia......di akhirat nanti..PASTI...

ditujukan khas untuk: semua sahabat-sahabat yang jauh dimata...~~~ saya rindu kalian semua....

Monday, March 7, 2011

Program Perkasa Pelajar 1




bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum..

alhamdulilah Allah masih memberi kesempatan pada saya untuk menulis, ini hanya pengalaman hidup saya yang saya kira sangat-sangat bermakna dalam hidup saya ni.

tanggal 18 hari bulan Februari, saya telah mengikuti satu program anjuran Kelab Kesayangan saya iaitu IKRAM, Program Perkasa Pelajar di Sekolah Menengah Sains Kepala Batas, Penang. program tersebut bermula pada pukul 3 petang means bertolak dari uitm penang lah... tapi berbeza pula dari saya yang sekarang berpraktikal di Klang, Seawal pukul 8 pagi saya bertolak keluar rumah ditemani oleh sahabat saya NurDinah, untuk ke uitm Shah Alam mengambil Abang Fareez.kami sama-sama menyertai program tersebut.

banyak dugaan yang kami tempuh semasa perjalanan ke penang.
1. sesat di uitm shah Alam (masa nak ambil abang Fareez 1/2 jam sesat)
2. kekangan masa

selepas berhenti makan di rumah abang fareez di cangkat jering, kami meneruskan perjalanan ke penang. jam di tangan sudah pukul 1.15 petang. harus sampai ke penang jam 2.30 petang. sempat ker? mula mengorak langkah, viva kecil itu bergerak 140-150 km/h membelah lebuh raya tersebut. bebelan Abang fareez tidak saya hiraukan yang penting selamat sampai di uitm penang. InsyaAllah.

alhamdulilah..akhirnya viva kecil ini sampai juga di tapak bas pada jam 2.20 petang. masa tu ada ramai orang di tapak bas,tapi macam bukan ikramies jer.... abg fareez nak pegi foodcoart, nk pegi toilet katanyer..so viva kecil nih pun terus meluncur laju ke foodcoart..selepas itu..kami bergerak parking ke tempat letak bas dan menuju ke arah khemah zon menunggu. saya, cik dinah dan abg fareez menuju ke khemah tersebut..dari jauh saya lihat adik sura sedang sabar menunggu, jumpa adik timah dan adik aziah, peluk cium mereka..agak sedih sebab mereka tidak join ppp kali ini..

miss huda pun join juga, nampak nasman, asyraf idris, fizi pun, munawar hanya datang sekejap, iskandar pun, dan tak terkecuali mustaqiim iman pun ade, dan ade lagi junior-junior baru yang saya x sempat kenali, macam najib, afzal, hanafi, nizam,kinah, nadiah, dan banyak lagi.. (maaf..kakak menghadapi masalah untuk mengingati nama kamu semua)

abg shafiq berjumpa dangan saya dan dinah, serta abg fareez,
"wehy, aku nak pegi dengan korg" kata abg shafiq...
jom ler...kereta viva kecil ini pun pergi meninggalkan perkarangan tempat letak bas utim penang. sementara itu bas yang membawa ikramies ke SMS kepala batas telah lama bergerak pergi.. (kena tinggal nih)

dalam perjalanan, kami banyak berkongsi cerita2 yang besh (melepas rindu ler) kami singgah di pekan kepala batas, nak print something. sesudah itu..kereta kecil ini pun sampai ke sekolah yang berkenaan..

first impression masuk sekolah ini SMSKB
1. lawanyer...
2.besarnya..
3.sekolah baru ker..?
4.mesti budaknyer hebat-hebat..
5.harap mereka terima kita...huhuhu

aduhai.. saya parking viva kecil ini di depan dewan dan lantas masuk ke dewan..fuyooo ramainyer...adik-adik yang sedang menunggu..maaf..kami lambat..hehehe tengok muka adik-adik buat saya risau semacam, huhuhu, tahu la kami lambat..relax ah lu..hahaha..saya, dinah dan abg fareez, abg shafiq terus ke belakang sementara melihat abang iskandar (ketua fasilitator) memberi ucapan kata-kata aluan..
ramainyer adik-adik yang join..

tiba masanya perkenalkan diri.. siyess..blurr giler time tu... tak tahu nak cakap ape..ntah ape yang saya merepek kat depan tuh..hahaha..tapi tak kisahlah yang penting adik-adik sume enjoy...huhuhu

eh..ade riadah la...alamak..kena tukar baju, diriku berbaju kurung..huhuhu..lantas start kereta dan meluncur laju ke arah aspuri SMSKB, lawa wehy sekolahnyer..siyesss..adik-adiknya tunjukkan dorm kami.. cheewah.. (teringin nak jadi budak asrama) aduh tingkat 4..tingginyer..penat daki tangga..huhuhu..xpela..jihad! Allahuakbar...hehehe..

riadah sesama kita... kenalkan dulu tepuk semangat.... hahaha... PERHATIAN,HEBAT 1-3, hebat juga yer ketua fasi kita nih..hehehe.. riadah nih..saya yang conduct riadah petang itu,iya adik-adiknya sgt2 bersemangat! main sarang burung...nasib ler tak bawa kasut sport..kalau tak..memang saya yang menang semuanya..hahaha.. yang kedua selepas main sarang burung, kita berpecah,,lelaki ade agendanya, perempuan ade ler..seronok sgt2...main kejar-kejar baling barang..tgk adik-adik macam hepi jer..alhamdulilah..lepas da peluh-peluh main, then masa tu ade perjumpaan dengan adik2 yang muslimah..ade rahsia sikit nak cakap dgn mereka..

makan time! alahai..saya tak dapat makan.....nasi habis..sedihnya.. xpela..saya hanya mandi dan tukar baju get ready tok ke surau..di surau besh pengisiannyer..yang paling terharu abang nizam yang bagi kuliah maghrib.. lepas solat isyak..kita ke dewan untuk LDK 1= pecah ais, or ice breaking, taaruf, sume ler, pembahagian kumpulan, saya dapat adik laki-laki la....wah...kepada adik perempuan jangan frust yer....

sememangnya adik-adik group saya memang mudah mesra dengan saya..like!! alhamdulilah,dapat main game! dapat berkenalan! dapat wat tepuk semangat..sangat besh!! eh..cepatnyer masa......tapi yang penting..nyanyi lagu tema..sesegar...hijau daunan...saya pegi kat adik perempuan mne2..saya peluk jer..so..jangan marah yer...hehehe..uih..ade activiti titanic..memang best, disitu kita dapat tahu bagaimana kekuatan dalam satu kumpulan tersebut dan kerjasama sangat2 penting.terima kasih kepada yang meniup lilin yer..hahaha... memang best kan? walaupun letih tapi terpancanr kegembiraan dari muka adik-adik semua setuju x? ok..adik-adik da boleh tidur...da.. jumpa esok..
hurm..post-morterm yg terpantas..sbb guard nk kunci pintu dalam kol 12 tgh mlm..huhuhu..xpe..esok masih ade..

pagi itu...masa solat subuh..yang geng-geng saya ni adelah pengisian sikit kat belakang...bestnya..adik-adik banyak tanya..itu dan ini..tapi sedih sebab dapat bagi sikit jer..pengisian..xpela..nnt bagi lagi.. sarapan...roti, hot dog, timun, tomato, scamble egg, fuh..sedap..tapi..tulah..saya hnya makan roti sekeping dengan tomato 2 slice jer..lepas itu semua ramai-ramai ke dewan untuk sukan riadah, taichi!! memang taichi abes la...cuba bayangkan ada satu tembikai besar..hahaha... like.. siap ade adegan tumbuk menumbuk lagi...memang best. .

da penat-penat tu tiba-tiba kak aina datang..wah..bagi sedikit pengisian..tentang pengurusan masa, like ditambah pula dengan abang amirul hakimi dengan wasssaaabeee nya.hahahaha...alamak..makan tgh hari lewat la...xpe2 adik2 sgt kuat semangat..masih bersemangat meneruskan program..break 15 minit sebelum ke aktiviti seterusnya..
aktiviti keraskan diri... huu..macam-macam gaya ade...cun sgt2! cun abes la! hahaha..

yeah....bole makan..jom makan...solat zuhur...dan ke dewan semula untuk aktiviti menara cawan... hehehe...kagum betul tengok kesungguhan adik membina menara cawan tu..da separuh jalan tiba-tiba ade je yang tolong jatuhkan..itu lah dunia..dalam dunia ni untuk mencapai satu impian memang susah, banyak sangat dugaan yang perlu kita hadapi..

solat asar, riadah, atau explore race! huhuhu..siapa yang ke check point saya, gelung beracun bersama lilin, hahaha..nasib saya tak tiup lilin tuh..hahaha..banyak..ade 6 check point..saya check point pertama...jgn tinggalkan abg dan kakak fasi yer..hehehe.. da lepas tu..mandi dah senja la.. makan jangan lupa, siap kan diri untuk solat maghrib dan ade lg pengisian oleh ustaz, best sangat! then, teruskan program di dalam surau, diketuai oleh abg firdaus, dimulakan dengan misunderstanding, misteri kepergian abg iskandar...keadaan jadi agak serabut tapi masih terkawal..hehehe..dan...bermula..lah..masuk ke alam..bila lagu senandung Al-fatihah mula berlagu....abg firdaus mula berkata-kata sehingga menyentuh emosi adik-adik,segala video,dipertontonkan membuatkan kita mengenang kembali, dan menghargai orang yang paling kita sayangi iaitu, ibu-bapa, selawat salam ke atas Nabi Muhammad s.a.w, syahdu sungguh malam itu, ia membuatkan kita terfikir kembali apakah kita bisa membalas segala pengorbanan ibu dan bapa kita...?? tepuk dada, tnya hati kita...~~

sahabat, tanpa dirimu, aku sunyi dalam mengharungi onak duri, ku tenggelam tanpamu sahabat, begitula betapa pentingnya sahabat dalam hidup kita, datangnya tanpa kita sedari, perginya kita tangisi, itulah sahabat, peluk eratlah sahabatmu,biar ukhuwah kita berkekelan dunia dan akhirat. misteri kepergian abg is terjawab juga akhirnya, rupanya abg is tak merajuk..saje je dia buat-buat merajuk.. selepas itu, kita dipertontonkan video senyum, banyak senyum2 yang comel akak juga tak terkecuali! hehehe..selepas berpelukan..kami di minta tidur kerana pagi itu ade qiammulai,

pagi yang dingin, dalam jam 5.00 pagi..alhamdulilah qiammulai dijalankan..saya dan yang lain yang tidak terlibat, ade program lain,huhuhu, adik-adik yang muslimah, kita bersama-sama menghirup suasana pagi di perkarangan sekolah sambil tgk bintang, tgk bulan,dan melintasi aspura, hehehe..kita main tiang, dengar lagu..dan..byk lagi,paham-paham sudeh..hahaha.. masa matahari naik,baru kami semu berlari-lari mengejar sarapan...! lapo!

kejap jer da hari ketiga, maknanya hari terakhir, sedihnya, cepat betul masa berlalu, masih ade riadah lagi..pagi itu..kita warming up..alhamdulilah sporting sungguh adik-adik ini..sebelum ke aktiviti yang seterusnya, nyanyi lagu tema lagi... hehehe..ceria sungguh adik-adik.teruja betul saya.. okeh..kita main lagi..sepit baju letak belakang tudung..untuk yang perempuan..permainan ini kita pisahkan..laki dengan laki..perempuan dengan perempuan, sepit baju itu nyawa adik-adik..hehehe..bermain di padang sana, sukanya adik,gelak ketawa sampai baring-baring pun ada..hahaha...lepas abes game itu, yeah..LDK terakhir iaitu Shoot the moon, ni lah saat yang paling sebak sekali, group kakak, yang laki-laki, wafi,taufiq,mukhris,asyraf,khairul,amirul,adi,nazmi,kamal,hazim,azam, dan sesiapa yang tidak disebutkan nama (akak memang menghadapi masalah untuk mengingat nama) akak sayang dekat kamu semua, sama juga pada semua adik-adik SMSKB kakak sayang kamu semua...~~ingatla segala pesanan kakak dan abang semua.

majlis penutup, alhamdulilah, semua berjalan dengan lancar..bagusnya.. montage yang lawa, credit tu kakak sura!!

lepas makan, solat, kemas barang, ke dewan untuk berpisah, tangkap gambar, hurm..saat yang paling tak best ialah perpisahan, beratnya nak langkahkan diri ini keluar dari pagar sekolah tuh..sangat sedih la..sebak betul.. disaat tangan ini bersalaman, disaat bahu bertemu bahu, dipeluk erat satu-satu, ade butiran permata jatuh ke pipi setiap antara kita, sangat sedih,syahdu,apa yang kita kongsikan selama 3 hari 2 malam ini tersimpan kemas dalam lipatan sejarahku...

sesungguhnya tidak sia-sia ku merentas jauh dari selangor ke penang semata-mata untuk menghadiri program ini, best sangat, banyak memori yang saya kumpul, sebak,pilu, bila nak berpisah dengan adik-adik, berpisah dengan ikramies, adik-adik seperti tidak rela melepaskan kami, nak wat cam ne, kita harus berpisah, moga tercipta pertemuan antara kita..satu hari nanti..jangan lupakan kakak disini,

bas uitm bergerak keluar dari perkarangan SMSKB dihiasi dengan lambaian adik-adik dengan deraian air mata..terasa lemah kaki ini untuk memijak pedal minyak, sejurus itu, adik-adik mengerumun kereta viva kecil ini seperti tidak mahu viva ini melangkah keluar seperti bas uitm tadi..tapi apakan daya..ia harus melangkah pergi, jauh destinasi nya iaitu pulang ke selangor kembali....

akhirnya viva kecil ini pergi jua, meninggalkan SMSKB yang menyingkap 1001 kenangan indah antara kita...~~

P/s: jaga diri, miss u all, ingat segala pesan kami, moga ketemu lagi....